На проведен днес разширен Съвещателен сбор на партия Атака е приета декларация, с която активът й застава твърдо зад „създателя, идеолог и водач на партията Волен Сидеров".

Насрочен е Пети редовен Национален сбор на партията, като на заседанието са обсъдени и отчетени изминалите президентски и местни избори и е разгледано медийното и политическо поведение на Димитър Стоянов в последните седмици.

Сидеров имал проблемите на Строс-Кан, намекна Д. Стоянов
Още...

Припомняме, евродепутатът и доведен син на Сидеров поиска оставката на лидера заради разгрома на партията на изборите.

В декларацията атакистите определят намеците за оставка на Сидеров като част от заговора за унищожаване на Атака, за който лидерът на партията говори по време на петъчния парламентарен контрол.
Тогава Сидеров се позова на излязла наскоро информация от Уикилийкс, че през 2006 година Бойко Борисов обещава пред американския посланик, че ще унищожи партия Атака и национализма в България.

В декларацията се заявява също така, че изминалите президентски и местни избори са били най-фалшифицираните в новата история на България. Атакистите приемат за валидни избори с над 700 000 недействителни бюлетини.

Според тях целта на подменения вот е ясна - да се наложи уж двуполюсен модел ГЕРБ-БСП, които водят една и съща колониална политика, както и да се легитимира ДПС отново като единствен политически балансьор.
Според хората на Сидеров около 10% от вота за него са били заличени, чрез директни фалшификации на всички нива, като това е част от ангажимента, поет от Борисов през 2006-та.