Дясното не е модерно, коментира резултатите от проведените вчера извънредни парламентарни избори Нено Димов от Института за дясна политика пред БНР. Според него "Да, България" е типично лява либерална партия.

Дясното в България спечели изборите в лицето на ГЕРБ за пореден път. Що се отнася до Реформаторския блок и "Нова република", които не можаха да прескочат бариерата от 4%, все пак ДСБ напусна Реформаторския блок и така резултатът се раздели на две.

5.5% дръпна ГЕРБ пред БСП при 99.98% преброени протоколи
Обновена

5.5% дръпна ГЕРБ пред БСП при 99.98% преброени протоколи

ГЕРБ печелят в столицата и в 18 областни града. БСП печелят в 7

Ако съберем резултатите на двете партии, ще видим, че те получават точно колкото и през последните три години на различните видове избори.

ГЕРБ печели и в чужбина, с изравнени сили са БСП, ДОСТ и „Да България”

ГЕРБ печели и в чужбина, с изравнени сили са БСП, ДОСТ и „Да България”

„Воля” е на девето място...

Към тази група не мога да добавя "Да, България", защото те определено не попадат в групата на отцепилите се десни партии, каза Димов. Тя е типично лява либерална партия и за разлика от различията, които имаше между ДСБ и Реформаторския блок, които спокойно мога да определя като личностен проблем, а не идеологически, то "Да, България" и двете десни партии имат фундаментални противоположни политически виждания.

Остава един сериозен масив от граждани, които не са представени, но са политически активни, добави още Димов.

Антоанета Цонева: Резултатите на „Да България” показват, че рискът си е струвал

Антоанета Цонева: Резултатите на „Да България” показват, че рискът си е струвал

Трета сила в София...

Припомняме, Нено Димов е доктор по физика на БАН от 1997 г. Член на работната група на UN/ECE по емисионни инвентаризации. Главен секретар на МОСВ (1997-1999) и заместник министър на околната среда и водите (1997-2001).

Той е член на УС на Европейската агенция по околна среда (1997-2002), член на преговорния екип за членство на България в Европейския Съюз. Димов бе народен представител (2005-2009). От 1996 г. развива собствен бизнес.