Да, България призовава и.ф. главен прокурор Борислав Сарафов да поиска имунитета на съпредседателя на ДПС Делян Пеевски. В ефира на БиТиВи Ивайло Мирчев заяви, че в централата на Да, България е пристигнало писмо от банкера Цветан Василев с нови факти и обстоятелства, във връзка с криминални деяния на Пеевски.

Мирчев подчерта, че писмото е обемно и добре структурирано. По думите му в него има данни за рекет, осъществяван от Пеевски към Цветан Василев и негови съдружници.

Бившият депутат от ДБ посочи, че партията ще настоява за изслушването на шефовете на службите и шефовете на ББР по отношение на Пеевски в комисията за Нотариуса и Петьо Еврото. Ивайло Мирчев подчерта, че Цветан Василев е готов да свидетелства пред комисията. По думите му има основания Сарафов да поиска имунитета на Делян Пеевски, като ПП-ДБ ще подкрепи това при гласуване в НС.

Според Мирчев е изключително важно неутрализирането в обществено-политически план на Пеевски, за може България да тръгне по правилния път. Той отбеляза, че сега е моментът за действие, след като и други политически сили са се сетили, че Пеевски е големият тумор на българското общество.

Цветан Василев убеден, че Пепи Еврото е писал сценария КТБ

Цветан Василев убеден, че Пепи Еврото е писал сценария КТБ

Той беше изслушан в парламентарната комисия за Нотариуса