"Българският народ през годините е показал, че неговата толерантност и възможност да живеят заедно на една територията хиляди години различни представители на раси, народи и етноси, е непоколебима и по никакъв начин не би толерирал каквото и да е изместване на етническия модел, изграден през толкова много векове"

Това заяви на брифинг в МС Георг Георгиев, заместник-министър на външните работи, в качеството си на национален координатор за борба с антисемитизма, във връзка с намерението за провеждане на Луковмарш и ежегодното напрежение, което поражда демонстрацията в центъра на София. И тази година БСП излезе с обръщение към премиера да спре провеждането на Луковмарш. Този път обаче самият текст на БСП породи размяна на реплики в парламента.

БСП зове Борисов да се изправи срещу реабилитацията на фашизма

БСП зове Борисов да се изправи срещу реабилитацията на фашизма

Решенията на Ньойския договор - неприемливи, но не са случайни и имат своите основания

Георгиев припомни, че през 1943 г България устоява на нацисткия натиск и не предава своите евреи, като освен това 50 г устоява и на комунистическия режим.

По думите му народът ни няма да се поддаде на такава провокация, която ще ни върне в мрачните времена и ще ни накара да почитаме хора, свързани с мракобесен режим.

"Много бих се радвал, ако този марш на омразата, не се проведе, особено в такъв важен исторически за страната ни момент" категоричен беше Георгиев.

Той се обърна към всички политически партии и призова да не използват такова събитие за извличане на съмнителни и временни дивиденти.

ГЕРБ обвиниха БСП в ценностна атрофия и биполярност

ГЕРБ обвиниха БСП в ценностна атрофия и биполярност

Излизат с декларация срещу позицията на Позитано 20 срещу Луков марш.