ВМРО смята, че Северна Македония не спазва договора за добросъседство. Това стана ясно по време на брифинг на депутата Милен Михов.

Въпреки това воеводите смятат, че има общо бъдеще за България и Македония в Европейския съюз. Трябва да се разруши балканската стена, разделяща един народ в две държави, категоричен бе Михов.

От ВМРО смятат, че трябва да се спазват договореностите между двете държави. Изграждането на доверие между двете правителства отговаря на желанието на двата народа, според него. Очакваме конкретни действия, посочи депутатът от ВМРО. С историята си отиде Титова Югославия, а с нея и Титова Македония, каза Михов.

И на Щайнмайер Радев обясни позицията ни за С. Македония

И на Щайнмайер Радев обясни позицията ни за С. Македония

Президентът подчерта, че страната ни няма да допусне нерешени двустранни проблеми да подкопават единството на съюза

Скопие да подпише анекс към договора за добросъседство искат от ВМРО. В противен случай не можем да започнем преговори с Македония за присъединяване в ЕС. Не може да се търгува с българския национален интерес, категоричен бе Милен Михов, който настоя от името на воеводите: Без повече компромиси.

Припомняме, вчера президентът Румен Радев заяви, че не може да се ипотекира българската национална идентичност и че преговорите за еврочленство на Македония трябва да се отложат докато се изяснят всички спорни въпроси.

Красимир Каракачанов: Без анекс България да не се съгласява за еврочленство на Македония

Красимир Каракачанов: Без анекс България да не се съгласява за еврочленство на Македония

Македония не спазва двустранния договор