Правосъдният министър Данаил Кирилов настоя наложените актове за нарушение на карантината да не бъдат обжалвани. Направено е предложение и за формулиране на нова дефиниция за понятието еднократно правно действие.

За всички органи и институции на дистанционна и електронна форма на съдебни заседания се удължава срокът, стана ясно още при представянето на промените в Закона за здравето в парламентарната правна комисия, с които ще се позволи противоепидемичните мерки да бъдат продължени и след отпадането на извънредното положение на 13 май.

Туристическият министър Николина Ангелкова настоя, че е необходимо да има правна възможност наематели и концесионери да не плащат концесионно възнаграждение. Ако те изберат опция да не платят концесионно възнаграждение, това ще го задължи да предостави безплатни плажни принадлежности.

Ако пък концесионерът или наемателят реши да плати концесионно възнаграждение наполовина, то тогава и плажните принадлежности трябва да бъде намалени наполовина, поиска Ангелкова.

Туристическият министър призова да не се тълкува идеята, ако на концесионерите им бъдат опростени възнагражденията, те да не предлагат плажни принадлежности. Това би било абсурд.

Ангелкова настоя да бъде обсъдена между първо и второ четене на законопроекта и наредбата по категоризация за местата за настаняване и хранене.