За управлението съм спокоен, установихме висок стандарт на добро управление, какъвто не е имало предишни години. Това заяви правосъдният министър Данаил Кирилов пред репортери на влизане в сградата на парламента преди гласуване на петия вот на недоверие към кабинета "Борисов-3".

И петият вот на недоверие не успя

И петият вот на недоверие не успя

124 депутати гласуваха против вота, 11 се въздържаха

"Укрепихме администрацията, смятам, че тя работи в полза на българите, като външен човек за администрацията го казвам. Знаете колко укори понасяме, на какви претенции отговаряме. Причината е различна - тя е резултат на това, че справедливост вече има. Искахме справедливост, справедливост вече има", заяви Кирилов.

Това не е румънския модел, справедливостта е да се повиши доверието в съда, прокуратурата, в съдебната система, каза министърът.

В отговор на въпрос защо протестиращите искат и оставката на главния прокурор Иван Гешев, той заяви, че на мушката е главният прокурор, защото той прилага закона.

"Той е обвинителят, той предявява нашите обвинения. Нелепо е да се твърди, че прокуратурата злоупотребява. Някои от протестиращите твърдят, че чашата на търпението било преляла, но има тактика - след като така влизат в общините, в МОСВ, да така (въоръжени - б.р.) ще влязат и при съветник на президента", обясни Кирилов акцията в президентството, която предизвика 13-дневните протести с искане на оставка на правителството.

За своята дейност правосъдният министър обясни, че работата на министерството има само успехи. Това, че не досаждаме с новини е по-скоро от умереност и да не се натрапваме, каза Кирилов.