Петият вот на недоверие към третото правителството на Бойко Борисов не мина.

За свалянето на властта бяха 102 депутати. 124 бяха против, 11 гласуваха "въздържал се".

Премиерът не дойде, защото все още пътувал. Иначе парламентарният шеф Цвета Караянчева обясни, че той имал огромно желание да присъства в Народното събрание. Филип Попов от БСП настоя Бойко Борисов да дойде в пленарна зала.

Веднага след обявяването на резултатите от гласуването БСП напуснаха залата с викове "Оставка".

Това беше последната възможност на опозицията да свали правителството с вот на недоверие. Според правилника следващите месеци БСП нямат право да внасят вот на недоверие. Докато изтече този срок, ще настане време за редовните парламентарни избори.

Депутатите гласуват вота правилно, с удоволствие и както винаги

Депутатите гласуват вота правилно, с удоволствие и както винаги

Тома Биков: Времето е наше

News.bg припомняме: Първият вот на недоверие към кабинета "Борисов-3" беше внесен на 17 януари 2018 г. с мотив - провалът на правителството с борбата с корупцията. Гласуването беше на 25 януари и кабинетът "Борисов 3" очаквано оцеля.

Вторият вот на недоверие беше по темата сигурност, като аргументите на социалистите се разпростряха от битовата престъпност, през състоянието на системата МВР до техническото състояние на въоръжението в Българската армия. Третият кабинет на Бойко Борисов оцеля и при втория вот при гласуването на 29 юни 2018 г.

През есента на същата година бе внесен третият вот на недоверие срещу кабинета "Борисов-3" - за "катастрофалното състояние на сектор "Здравеопазване". Дебатът се състоя на 19 октомври, а гласуването на 24 октомври 2018 г.

На 29 януари 2020 г. не мина и четвъртият вот на недоверие срещу кабинета "Борисов-3". Той бе за "Провал в политиката на околната среда и водите". Аргументите на левицата бяха водната криза в Перник, вносът на боклук и мръсният въздух.

13-и ден на протести срещу властта

13-и ден на протести срещу властта

Протестиращи блокираха движението около парламента и МС