От БСП внасят вот на недоверие към правителството на тема здравеопазване. Това реши пленумът на столетницата.

Мотивът за третия вот към кабинета "Борисов-3" е обсъжданият нов здравен модел, който предложи ресорният министър Кирил Ананиев. Очаква се новият модел да реформира здравната система.

БСП си обнови предизборния щаб

БСП си обнови предизборния щаб

Георги Свиленски застава начело

Срещу това обаче веднага скочиха червените и днес ръководството на партията получи подкрепата на Националния съвет да атакува кабинета "Борисов-3".

Ананиев предлага два модела за здравеопазването ни

Ананиев предлага два модела за здравеопазването ни

Реформата е закъсняла, по мнението на здравния министър

Мотивът на Левицата за третия вот на недоверие е влошаващото се състояние на здравеопазването. Според тях планираните реформи от управляващите ще натоварят допълнително финансово всеки български гражданин. В същото време качеството на здравните услуги няма да се подобри.

"Това не е здравна реформа, а здравен геноцид", заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Припомняме, първият вот на недоверие към кабинета "Борисов-3" беше внесен на 17 януари 2018 г. с мотив - провалът на правителството с борбата с корупцията.

Гласуването беше на 25 януари и кабинетът "Борисов 3" очаквано оцеля. За събарянето на властта гласуваха 103 депутати. В подкрепа на управлението на Бойко Борисов се обявиха 131 народни представители. За да е успешен един вот на недоверие са нужни минимум 121 депутатски гласа.

Вторият вот на недоверие беше по темата сигурност, като аргументите на социалистите се разпростряха от битовата престъпност, през състоянието на системата МВР до техническото състояние на въоръжението в Българската армия. Вотът беше внесен на 20 юни, след инцидента с хеликоптер, при който загинаха двама военни пилоти, а трети беше тежко ранен.

Третият кабинет на Бойко Борисов оцеля и при втория вот на недоверие, внесен отново от БСП. Гласуването беше на 29 юни. За събарянето на властта тогава бяха 104 депутати, а 131 запазиха правителството.

"Нинова оставка!" посрещна пленума на БСП

"Нинова оставка!" посрещна пленума на БСП

20 социалисти следят да не се случват беззакония в парламента