Централата на столетницата осъмна с позиви "Нинова оставка!". До началото на днешния пленум плакати бяха смъкнати. Пленумът на столетницата обсъжда "Визия за България" и депутатския десант.

Това е важно политическо действие и за него трябваше да има санкция на националния съвет, това коментира преди заседанието бившият депутат Атанас Мерджанов. Той е недоволен, че заседание на пленума не е свикано вече почти четири месеца. Ние всички се нуждаем от далеч по-убедителни действия за разколебаването на доверието в ГЕРБ и разбира се за предизвикване на предсрочни избори, подчерта още Мерджанов.

БСП си обнови предизборния щаб

БСП си обнови предизборния щаб

Георги Свиленски застава начело

Социалистът Крум Зарков отново каза, че за БСП този парламент е изчерпан. Очаква се днес червените да обсъдят актуалната политическа обстановка. Животът на парламента вече зависи от ДПС, смята народният представител. Именно това ще анализира пленумът на БСП.

БСП чертаела нов път, по който да върви България

БСП чертаела нов път, по който да върви България

Имало криза на държавността според Драгомир Стойнев

Левите ще се подготвят и за местните и евроизбори. Очакват и предсрочни парламентарни избори. Иначе десантът на столетницата ще продължи до края на годината. Депутатите ще влязат в зала при обсъждането на бюджет 2019.

Димитър Дъбов смята, че десантът при представянето на "Визия за България" трябва да е в извън работно време. Също така трябвало да участват не само законотворците, но и членове на пленума.

Свиленски чува как изборите чукат на вратата

Свиленски чува как изборите чукат на вратата

Цветанов ще се протяга с една ръка към патриотите, а с другата към ДПС

И според Георги Свиленски управлението зависи от ДПС. Освен Обединени патриоти, Цветан Цветанов трябвало да кани и ДПС на Коалиционен съвет. Една част от депутатите, около 20 човека, ще бъдат в пленарна зала, за да следят да не се случват беззакония в парламента и така, докато евентуално след няколко месеца стигнем до предсрочни избори, заяви социалистът.

Без подкрепата на ДПС българският парламент няма да може да започва работа, смята той. От вчера стана ясно, че гласовете на ДПС са решаващи за това да има мнозинство, подчерта социалистът. Въпрос на време е и ГЕРБ да признаят, че управлението им зависи изцяло от ДПС, убеден е Георги Свиленски.

БСП оставя в Народното събрание 20 депутати

БСП оставя в Народното събрание 20 депутати

Корнелия Нинова очаква битката Цветанов-Борисов, иска предсрочни избори

Необходими са предсрочни избори, за да се прекрати моделът на управление, смята Филип Попов. Според него управляващите не могат да съберат кворум.

"Мисля, че ситуацията в страната след срещите с българи определено не е добра. Това хората го усещат по джоба, хладилника, по интернет връзката със своите деца, които са в чужбина", изтъкна червеният депутат.

Цветанов: Опозиция в парламента няма, не търсим конфронтация с Радев

Цветанов: Опозиция в парламента няма, не търсим конфронтация с Радев

Мнозинството е стабилно, убеден е председателят на ГЕРБ