Управлението зависи от ДПС, а в понеделник Цветан Цветанов може да кани и ДПС на срещи на коалиционния съвет, защото без гласовете на ДПС няма мнозинство в парламента, обясни соцдепутатът Георги Свиленски.

И българските патриоти са абдикирали от управлението и те са зависими от ДПС, на тях ДПС им казва вече какви закони да внасят, коментира Свиленски.

БСП си обнови предизборния щаб

БСП си обнови предизборния щаб

Георги Свиленски застава начело

Според него изборите са съвсем близо и "ГЕРБ приключи житейския си политически път. Това са данните не от социолозите, а данни, получени на терен. За разлика от тях, ние се срещаме с хората. С изключение на София, Варна и Пловдив, навсякъде в страната положението е ужасно. Където е имало европейски проекти, парите са откраднати."

Цветанов: Опозиция в парламента няма, не търсим конфронтация с Радев

Цветанов: Опозиция в парламента няма, не търсим конфронтация с Радев

Мнозинството е стабилно, убеден е председателят на ГЕРБ

Зам.- председателят на ПГ на БСП обясни, че този модел на управление не може да продължава, защото вече 30 години България върви наникъде. "И БСП е участвала в този модел, и не бягаме от отговорност. Нашият проект "Визия за България" е отворен към всички граждани. Затова обикаляме всички населени места, за да се срещнем с колкото се може повече хора и организации", добави той.

Според Свиленски, БСП е вкарала България в ЕС и няма тя да е партията, която ще всее раздори в ЕС и която ще иска разделение в него. "Санкциите срещу Унгария, начинът, по който се прилагат, водят до разделение, а не до обединена Европа. Важно е как ще гласува българският министър председател по темата в Европа, коментира Георги Свиленски.

Депутатите не събраха кворум

Депутатите не събраха кворум

Караянчева е разочарована, зарече се отсъстващите да не получат заплати

Припомняме, че вчера ДПС спаси работата на Народното събрание, тъй като бе възможно законодателният орган да не събере нужния кворум за втори пореден ден.

ДПС видя криза в управлението заради спънките с кворума.