БСП е сред народа. Кворум в парламента няма. Председателят на парламента Цвета Караянчева даде 10 минути толеранс да дойдат на работа позакъснели законодатели.

След извънредната почивка се оказа, че пак няма кворум. 94 бяха в залаКараянчева не се даде. Решението е да даде толеранс от още десет минути и след това да направи трети последен опит за старт на работния ден. Третият опит се оказа фатален. Кворум няма и така днес парламентът няма да работи.

Без заплати за отсъстващите депутати. Това се зарече парламентарният шеф Цвета Караянчева след провала на заседанието. Компромис ще има само за тези, които отсъстват по уважителни причини.

Изключително съм разочарована, защото мисля, че тук има отговорни хора, които са дошли да работят, сподели пред медиите тя. Депутатите не трябвало да представят визията си в работно време. Имало достатъчно време за извънпарламентарни дейности.

БСП чертаела нов път, по който да върви България

БСП чертаела нов път, по който да върви България

Имало криза на държавността според Драгомир Стойнев

Освен това днес имало важни точки за приемане, но денят е нулев за законодателния орган. Тези, които не са се регистрирали и са провалили кворума няма да получат възнаграждение, закани се тя. 2/3 от днешната надница на отсъстващите ще им бъде орязана.

Караянчева обясни, че в зала е имало законотворци, които не са се регистрирали. Тя се закани от тук нататък да прецизира всяка командировка, за да се осигури кворум. С подобни действия нямало как да се вдигне рейтингът на парламента, по думите й.

Как да обясним на народа неработния ден на парламента, питат от "Воля"

Как да обясним на народа неработния ден на парламента, питат от "Воля"

Грижата за гражданите се доказва с ежедневна работа

Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ коментира с цитат днешната ситуация: "Отговорност на мнозинството е да осигури кворума".

Около десетина гербери днес не са били на работа, защото са били в командировка, стана ясно от думите на Цветан Цветанов. Ако се наложи ще се навакса законодателната дейност, ще има и извънредни заседания. Той се съгласи с думите на Карадайъ. Виновни за провала на днешното заседание са всички отсъстващи.

Припомняме, Корнелия Нинова обяви на 4 септември, че БСП остава в Народното събрание с 20 души, които да защитават в пленарна зала тезите и идеите. Останалите депутати отиват при народа да търсят единение.

БСП оставя в Народното събрание 20 депутати

БСП оставя в Народното събрание 20 депутати

Корнелия Нинова очаква битката Цветанов-Борисов, иска предсрочни избори

"Ние сме при хората. Както Борисов казва - отговорност на управляващите е да си осигурят кворум. За пореден път се видя, че това Народно събрание е изпразнено от съдържание. Позиция на Борисов е, че да се осигури кворум за работата на парламента е отговорност на управляващото мнозинство", коментира социалистът Филип Попов.

"Когато правителството на Борисов подаде оставка, ще се регистрираме със сигурност всички 79 народни представители от ПГ на БСП за България", заяви зам.-председателят на ПГ на левицата Христо Проданов.