След като днешното заседание на парламента бе провалено заради липсата на кворум, депутатите от "Воля" излязоха с декларация. В нея обясняват, че са в парламента, за да работят.

Депутатите не събраха кворум

Депутатите не събраха кворум

Караянчева е разочарована, зарече се отсъстващите да не получат заплати

"Как да обясним на майките на децата с увреждания, които една година стоят пред сградата, че на ДПС и на БСП нещо им е хрумнало и провалят парламентарния ден? А уж декларират, че мислят за проблемите на народа! Как да обясним на лекарите и на пациентите, които искат спешна реформа в здравеопазването", питат реторично депутатите на Веселин Марешки.

В декларацията се пита как да обяснят (днешния неработен ден на парламента - б.р.) на пенсионерите, които така и не видяха обещаната минимална пенсия от 300 лева.

"Какво да кажем на малкия и средния бизнес, който също се надява на адекватни управленски решения, защото се задъхва от административни пречки", питат депутатите от "Воля". 

"Грижата за гражданите трябва да я доказваме като работим всеки ден пълноценно в пленарната зала, а не като правим циркове с процедурни хватки и проваляме работата на НС", гласи декларацията.