Лидерът на БСП Корнелия Нинова очерта правителствена криза в декларацията на "БСП за България" в началото на пленарната сесия.

Тя захапа управляващите за катастрофата край Своге, за срива на Търговския регистър и кризата с "Олимпик". Десет пъти са се сринали чуждестранните инвестиции, по думите й.
Държавните институции са блокирани, а виновни са корупцията и кражбите на властта, по мнението на Нинова.

НС да следва дневния ред на народа, поиска Караянчева

НС да следва дневния ред на народа, поиска Караянчева

Цветанов се обяви за съгласие

Властта пък се е "хванала за гушите". Според Нинова в следващите дни ще сме свидетели на битката Цветанов - Борисов.

Кои са маргиналните групи, които искат смяната на властта, пита соцлидерът и продължи: Кои са спящите клетки? Баба Дора ли е спяща клетка терорист, недоумява Нинова.

Патриотите останаха без декларация за старта на НС

Патриотите останаха без декларация за старта на НС

Волен Сидеров остава председател на парламентарната им група

БСП предлага промяна на системата управление на страната. Тя иска разговор с хората за промяна на модела. Държавата не трябвало да бяга от секторите, които гарантират националната й сигурност, образование и здравеопазване.

Лидерът на червените се обяви срещу приватизацията на БДЖ. Грешна е тезата, че ще си внесем кадри, убедена е тя. Истинската държавна грижа било страната да си отгледа кадрите. Имаме визия за земеделието, похвали се Корнелия Нинова и поиска да се спре с практиката 20 имена да държат земеделието в страната.

Марешки притеснен за дълбоката пропаст между двете Българии

Марешки притеснен за дълбоката пропаст между двете Българии

Според него трябват дела, а не думи

Здравеопазването било в катастрофа. Левицата иска намаляване на ДДС върху лекарствата. Ниските доходи, бедността и корупцията са истинската заплаха за националната сигурност, подчерта соцводачът. Корупцията и кражбите са заложени в законите, притеснена е тя.

Искаме разпускане на парламента, искаме предсрочни избори, каза Корнелия Нинова. Този парламент бил изчерпан. Няма да е лесно, изтъкна лидерът на червените.

Карадайъ призова за реанимиране на държавността

Карадайъ призова за реанимиране на държавността

ДПС иска реформите в страната да започнат

БСП остава в Народното събрание с 20 души, които да защитават в пленарна зала тезите и идеите. Останалите депутати отиват при народа да търсят единение, обяви плана на левицата Корнелия Нинова.