Конструктивна работа и единодействие по важните за държава дела пожела председателят на Народното събрание Цвета Караянчева в началото на заседанието на законодателния орган. Тя акцентира върху предстоящия празник на Съединението.

Да се покажем като народ вечно съединен, цитира Караянчева Пенчо Славейков. Гражданите очакват от нас бързи и точни решения, смята парламентарният шеф.

Дневният ред на Народното събрание не трябвало да противоречи на дневния ред на народа.

Новата пленарна сесия на народното събрание бе открита по традиция с изпълнение на националния химн и химна на Европейския съюз.

Открива се новата сесия на парламента

Открива се новата сесия на парламента

Комисията по регионална политика ще обсъди промени в Закона за пътищата…

ГЕРБ започнаха пленарната сесия със спомена за евроуспехите на страната ни.

В декларацията на ГЕРБ Цветан Цветанов атакува опонентите на партията, че не признавали постиженията на българското председателство на Съвета на ЕС.
Все по-трудно се отдавало на опозицията на атакува властта. Колкото по-яростни са опонентите ни, толкова по-трудно намират път към хората, изтъкна Цветанов.
Предстоящите догодина избори за ЕП и за местна власт щели да покажат по кой път хората искат да върви страната.

Председателят на ПГ на ГЕРБ похвали успехът на връщането в полезрението на ЕС присъединяването на Западните Балкани към общността.

Не се притесняваме, че ще се обезличим, ако се обединим по важни решения с опозицията, изтъкна Цветан Цветанов. Властта се стремяла сега да модернизира съдебната система. Приоритет остава и борбата с домашното насилие. Намалявала се административната тежест със законови промени.

БСП оставя в Народното събрание 20 депутати

БСП оставя в Народното събрание 20 депутати

Корнелия Нинова очаква битката Цветанов-Борисов, иска предсрочни избори

ГЕРБ гледа на държавния бюджет отговорно, стана ясно още от думите на Цветанов, който заяви, че приоритет остава балансираният бюджет до 2020. Отговорно партията щяла да подходи към бюджета за следващата година, увери шефът на ПГ на ГЕРБ.

Властта обеща и борба с киберпрестъпленията със съответните законови предложения. Куп законодателни изменения готви мнозинството за сектори като енергетика, здравеопазване, подкрепа за капиталовия пазар и други. Промени в здравно-осигурителния модел обмисля ГЕРБ, затова ще има и широк дебат. През октомври ще влезе и Законът за хората с увреждания. До края на 2018 ще влезе Законът за социалните услуги.

Нека през новата сесия се стремим към съгласие, нека да изведем Българска над всичко, призова Цветан Цветанов.