Лидерът на ДПС Мустафа Карадайъ иска старт на реформите в страната. Партията му обаче е притеснена от общественото напрежение.

Днес вече няма време, каза той. Държавността ерозира, подчерта Карадайъ. Според ДПС виновни за това са липсата на държавническа визия и повърхностната политика.

НС да следва дневния ред на народа, поиска Караянчева

НС да следва дневния ред на народа, поиска Караянчева

Цветанов се обяви за съгласие

Карадайъ вижда управленска немощ и война между и вътре в институциите. Институциите си говорят различни езици, опасява се лидерът на ДПС. Купеното време е продадена бедност, предупреди Карадайъ. Той е притеснен и от популизма.

"Гражданите живеят в абсурдно двойнствено време", заяви още лидерът на ДПС. Липсвали обединителни за нацията цели, нямало и управленски капацитет. "Нужно е спешно реабилитиране на държавността", смята Мустафа Карадайъ.

Марешки притеснен за дълбоката пропаст между двете Българии

Марешки притеснен за дълбоката пропаст между двете Българии

Според него трябват дела, а не думи

Правителството си било отишло с абдикацията да изпълнява задълженията си. Оставало юридически да се оформи този акт. В същото време той зададе въпросът: "Оставка на правителството - и какво от това?"

Проблемът на проблемите бил реанимиране на държавността, отсече Карадайъ. Час по-скоро трябвало да започне този диалог. Трябва да започнем сега и веднага, настоя лидерът на ДПС, според когото е наложително бързо действие.

Патриотите останаха без декларация за старта на НС

Патриотите останаха без декларация за старта на НС

Волен Сидеров остава председател на парламентарната им група

"Експертното начало трябва да е основа за вземане на решения. Формулата на властта е грешна", отсече още Карадайъ.