Червените внесоха мотивите за вот номер 2 срещу кабинета Борисов 3.

Правителството на Бойко Борисов е вредно за всеки български гражданин, опасно е за България и трябва да си ходи, заяви Елена Йончева. Според червената депутатка е очевидно за всички и за всеки български гражданин, че това правителство не се справя със своето основно задължение. МВР и правителството са се провалили в сигурността, по мнението й.

ДПС подкрепят вота, "Воля" слуша аргументите

ДПС подкрепят вота, "Воля" слуша аргументите

Ако изкарат нещо реално, може да преосмислим решението си, заяви Марешки

Очевидно е, че доверието на българските граждани в работата на МВР е спаднало драстично, категорична е Йончева, която е установила, че българският гражданин вече не вярва на МВР. Увеличават се неразкритите убийства, телефонните измами също остават бич за обществото, а неразкривсемостта за миналата година е 85%.

Иван Иванов пък посочи, че БСП не е водила преговори с никоя политическа сила. Всяка политическа сила има реален шанс да подкрепи мотиви, които показват сериозността на проблема, смята той.

Пирпомняме, още когато обявиха намерението си да внесат вот на недоверие към правителството, от БСП заявиха, че няма да търсят предварително политическа подкрепа от други партии в парламента.

Вотът на недоверие - неуместен, оцени Цветан Цветанов

Вотът на недоверие - неуместен, оцени Цветан Цветанов

Червените показвали устойчивост в поведението си

Намерението бе обявено след трагичния инцидент с военни пилоти, когато при катастрофа двама загинаха, а трети бе ранен. 

От ДПС обявиха, че ще подкрепят вота на недоверие като опозиция, но виждат и други смислени теми като здравеопазването.