"Воля" ще гласуват правилно, ДПС - както винаги, а "Атака" - с удоволствие. Това стана ясно от коментарите пред парламента на депутатите от различните парламентарни групи. Тези, които се декларират, че са опозиция, да гласуват вота на недоверие, призова социалистът Румен Гечев. Днес ще видите за пореден път кои са обслужващ персонал, смята той. По думите му имало една парламентарна група, която гласува само, ако няма да свали ГЕРБ от власт.

Съпартиецът му Георги Свиленски иска премиерът да дойде в Народното събрание. Тук му е мястото, категоричен бе социалистът. Ако не го е страх да заповяда, заяви още червеният депутат.

БСП ще продължи в същия дух, както и до момента, дори и вота да не мине. Даваме алтернативи, даваме предложения, искаме оставка на правителството, отсече Свиленски. 

Разумът показва, че правителството трябва да си отиде, обяви и червеният депутат Крум Зарков.

Левите очакват премиерът да подаде оставка.

Тома Биков от ГЕРБ обясни, че герберите не са правили сондаж дали ще мине вота. Сондаж трябвало да направят левите. Ремонт на кабинета щял да се обсъди с коалиционните партньори. Времето е наше, категоричен бе той.

Няма как да падне днес правителството, категорична бе шефката на бюджетната комисия Менда Стоянова. Бившият вътрешен министър Валентин Радев е убеден, че гласовете ще стигнат на управляващите да запазят кабинета. Той иска протестиращите да бъдат чути. Проблемът е, че има недоволни хора и не сме намерили как да отговорим правилно, смята герберът.

Лидерът на НФСБ Валери Симеонов е категоричен , че вотът няма да мине. От коментара му стана ясно, че предстои коалиционен съвет в сряда или четвъртък. Ще се обсъдят евентуални промени в кабинета. За протестите нямало сериозна причина. Нямало основание и за оставка.