Депутатът от ПП Даниел Лорер призова всички политически сили в 49-то Народно събрание да намалят градуса на чувствата и емоцията, въпреки емоционалната ситуация в парламента. Нека да запазим добрия тон и да продължим в конструктивния дух, в който започнахме, настоя Лорер пред журналисти в кулоарите на Народното събрание.

Той повтори позицията на коалицията в последните дни - ПП/ДБ няма да подкрепят първия мандат за съставяне на правителство. За втория мандат обаче е започнала градивна работа, показана е законодателна и управленска програма. Имало хумористични коментира по нея, но като се изключи хуморът съдържанието и съществото, което трябва да се свърши за България, в крайна сметка се оказа в огромната си част доволно и съгласно между двете най-големи политически сили, каза Лорер.

Той увери, че няма разцепление в коалицията и различни мнения в нея не само че има, но са и добре дошли. "Дали господин Христо Иванов държи ключа за намирането на решение ние сме категорично против външни партии да всяват раздор и да казват дали този или онзи лидер е добър, онзи е лош, този има ключ, другият ключалка и така да се съберат заедно нещата. На коалиционен съвет тези теми са дискутират с всички лидери", коментира депутатът.

План Б на ГЕРБ - разговор с ДПС за взаимна отговорност и непопулярни мерки

План Б на ГЕРБ - разговор с ДПС за взаимна отговорност и непопулярни мерки

ГЕРБ имат програма за управление в рамките на 4 години от 160 страници

Лорер призова медиите да питат другите политически лидери дали е възможна коалиция ГЕРБ-БСП-ДПС. Той не вярва такава коалиция да е добро решение и ГЕРБ трябва да преценят по кой път да тръгнат, каза той и похвали, че селекцията на номинирания за премиер акад. Николай Денков е добра за България.

Даниел Лорер увери още, че има добър диалог в коалицията. Той се чуди и кога парламентът ще разпредели парламентарните комисии, вместо да се изслушват служебните министри.

Борисов ядосан: Щом искате нови избори, ще ги получите

Борисов ядосан: Щом искате нови избори, ще ги получите

Лидерът на ГЕРБ вижда схема на ПП за местните избори и дълго управление на Радев