В момента собственикът на "Дунарит" е една офшорка. Говори се , че зад тази офшорка стои Цветан Василев. Това заяви в сутрешния блок на bTV министърът на икономиката Емил Караниколов по повод собствеността на предприятие и връзката му със шпионския скандал.

Има над 50 дела по тази партида и не виждам как ще приключи този казус, подчерта министърът.

По думите му обаче няма забрана офшорка да придобие такова дружество, но основният въпрос е кой стои зад нея и дали няма да има последваща продажба и да го придобие някой друг с нечисти интереси към българския ВПК, уточни Караниколов. 

Собственикът на "Дунарит" убеден, че опитват да придобият бизнеса му

Собственикът на "Дунарит" убеден, че опитват да придобият бизнеса му

"Дунарит" още е под негово ръководство

На въпрос дали държавата иска да придобие "Дунарит", той заяви, че ако в момента предприятието излезе на публична продан държавата ще направи всичко възможно да го придобие.

Това, което се разбрахме с Емилиян Гебрев е, че няма да пречим на "Дунарит" да работи, а съдът ще реши, поясни министър Караниколов.

На въпрос кой прибира парите от дейността на "Дунарит", Каранилов отбеляза, че трябва да се попитат тези, които управляват дружеството.

Караниколов обещал на работниците държавата да придобие "Дунарит"

Караниколов обещал на работниците държавата да придобие "Дунарит"

Ако работата на "Дунарит" спре ще пострадат 5000 души

По отношение на това дали очакваме нов автомобилен инвеститор в страната, министърът на икономиката заяви, че към момента страната ни е дала най-добрите условия и предложения на инвеститора, но се чака отговор от негова страна.

"Не би трябвало по никакъв начин едно такова решение на такъв инвеститор да е политическо, то трябва да има само икономически аргументи", добави Караниколов.

Мъгла около собствеността на "Дунарит"

Мъгла около собствеността на "Дунарит"

Дълговете на "Дунарит" са предимно към КТБ

За последната календарна година в България са отворени разширени предприятия за над 1 млрд. лв, подчерта Караниколов и добави, че страната ни има износ от 33 млрд. лв., което по думите му е достатъчно показателно.

Във връзка със закона за горивата той подчерта, че не се връща по никакъв начин в изходна позиция. Предстои обществено обсъждане и след това гласуване в парламента.

България подобри още офертата пред "Фолксваген"

България подобри още офертата пред "Фолксваген"

Изборът между България и Турция ще е сигнал към целия регион, според Плевнелиев