Бившият служебен премиер Ренета Инджова обяви, че приетите промени в Закона за хазарта в петък по инициатива на Валери Симеонов обслужвали едни "специфични интереси да си поиграем малко на хазарт".

"Играенето на хазарт от бедни хора обаче води до техния крах", предупреди тя.

Държавата дълго не регулира хазарта, увеличил се 20 пъти за 7 г.

Държавата дълго не регулира хазарта, увеличил се 20 пъти за 7 г.

В първите години този бизнес беше само за 30 млн., сега е за 700 млн.

"Законотворецът реши по един инкриминиран начин да въведе поправка, която с нищо не е по-строга от онова, което вече съществува като регламент", подчерта Инджова.

На въпрос как Васил Божков се е превърнал в една от най-влиятелните фигури в българския икономически живот, Ренета Инджова коментира, че чадърът над него е свит от този, който го държи, а именно - държавата, и че става въпрос за смяната на Божков с други лица.

Задържаха още двама от Комисията по хазарта заради разследването срещу Божков

Задържаха още двама от Комисията по хазарта заради разследването срещу Божков

Спецпрокуратурата е поискала постоянен арест за двамата

По повод влизането на България в еврозоната и създалата се паника около курса на лева, тя изтъкна, че ако ако сега хората започнат да обръщат левовете си в евро, това ще е игра, изгодна за бизнесмени, банкери и за властта, която разполага с огромен фискален и валутен резерв.

"Каквито и движения да се извършват, те ще бъдат все създаване на стимули и мотиви за продължаване на тази игра. Хазартът ще го продължим, защото населението обича да играе, а пък сега му спряха играта. Те го тласкат да отиде да поиграе на нещо друго", коментира още Ренета Инджова.

Бившият служебен премиер заяви, че валутният борд е играл ролята на усмирителна риза. Инджова предупреди да не стане така, че от борба "за" и "против" борда, накрая "всички да се окажат зад борда".

Симеонов доволен, че защитил душевното здраве на хората

Симеонов доволен, че защитил душевното здраве на хората

Не е имало чадър, имало е страх от Васил Божков