Назряло е времето за този законопроект. Това коментира пред БНТ лидерът на НФСБ Валери Симеонов за приетия закон за хазарта. За него хазартът е пандемия, който вреди на душевното здраве на хората и води до тежки зависимости.

Законът бил нужен и заради невнесените такси от Васил Божков. Симеонов е на мнението, че в Комисията по хазарта има тежки корупционни зависимости. Резултатът е ощетяване на държавния бюджет. Чаках своя момент, сподели той и обясни, че отдавна е подготвил закона.

Само Комисията по хазарта с право да преценява дали рекламите нарушават закона

Само Комисията по хазарта с право да преценява дали рекламите нарушават закона

Тя не вижда нарушение при рекламите, представящи победителите от хазартни игри

Министърът на финансите и премиерът не са в зависимост от Васил Божков, според Симеонов. Ако е имало такова нещо, Божков е щял да го каже. България е много клюкарска държава, защото у нас се търсели все конспиративни теории, смята лидерът на НФСБ.

Освен това държавата била много решителна в мерките срещу хазарта. Валери Симеонов критикува прокуратурата, че можела да се задейства по-бързо и да предотврати излитането на Васил Божков.

Не е имало чадър, имало е страх от Васил Божков, изтъкна той. Политиците не са ангели небесни, които да са предпазени, изтъкна Симеонов и посочи, че и политици са се страхували от бизнесмена.

Валери Симеонов: Комисията по хазарта е купена

Валери Симеонов: Комисията по хазарта е купена

Територията на хазарта е "джурасик парк"

Трябва да докажем, че България е страна, която не толерира корупцията, посочи Валери Симеонов за случая със съдия Миталов. Лидерът на НФСБ смята, че корупцията е прояла българското общество.

Той разкритикува и зелените, които рекетирали цялото общество. Според Симеонов в България имало измислени растения и животни, около които се градят екологични каузи.