Датата на президентските избори е била коментирана по време на председателския съвет в Народното събрание. Това обяви депутатът от "Демократична България" Христо Иванов в кулоарите на парламента пред журналисти.

По думите му обаче има технологични въпроси преди да бъдат фиксирани окончателната дата за президентските избори. Датата трябва да бъде определена в обозримо бъдеще, уточни Иванов.

На въпрос на News.bg дали "Демократична България" вече имат свой кандидат за президент, Христо Иванов заяви: "Демократична България" е демократична организация, която много обсъжда нещата и в момента продължаваме с дискусиите.

Депутатите мислят върху президентски избори от 22.10 до 22.11

Депутатите мислят върху президентски избори от 22.10 до 22.11

Няма краен срок за становищата

Актуализацията не е била тема на председателския съвет. За парламентарните комисии текат консултациите и волята е да бъдат сформирани по време на утрешното пленарно заседание.

От своя страна заместник-председателят на ПГ на ИСБГНИ адвокат Николай Хаджигенов коментира, че по време на председателския съвет е бил коментиран само дневният ред на извънредното заседание на Народното събрание. Три от пострадалите деца от полицейското насилие от миналогодишните граждански протести са в парламента, уточни Хаджигенов.