България ще предостави на Украйна леко стрелково оръжие и някои боеприпаси. Това каза служебният министър на икономиката и индустрията Никола Стоянов пред журналисти след церемонията по откриването на нов логистичен център в Божурище, съобщи Dariknews.

Стоянов уточни, че предоставянето на военната помощ ще стане на база на взетото решение на парламента. Той посочи също, че министърът на отбраната Димитър Стоянов е предоставил списък с въоръжението, което може да предостави страната ни спрямо възможностите на Българската армия. По думите на икономическия министър списъкът ще бъде оповестен съвсем скоро.

"Според възможностите на Българската армия, ние ще окажем помощ на Украйна, както решиха депутатите", каза още Никола Стоянов. Той увери, че помощта, която ще даде България на Украйна, няма по никакъв начин да засегне боеспособността на армията ни.

"Това, с което помагаме, е това, с което можем да си позволим да помогнем в момента", каза още той.

Списъкът с въоръжение за Украйна е готов

Списъкът с въоръжение за Украйна е готов

Още през февруари военните са имали готовност, но без решение на НС не може

В самото съобщение, с което от Министерство на отбраната потвърждават, че списъкът е готов, не се посочва вида въоръжение, нито се дават повече подробности по него.