Властите в украинския град Днепропетровск са готови за заплатят 2 милиона гривни (почти 250 хиляди долара) за всяка информация за организаторите на взривовете, които разтърсиха града на 27 април, съобщиха информационните агенции.

„При следствието се използват всички възможности... Местните власти обявиха възнаграждение от 2 милиона гривни за предоставяне на информация, която ще помогне за разкриване на това престъпление." - заяви президентът на Украйна Виктор Янукович, цитиран от Би Би Си.

Преди това Янукович разпореди оперативно разследване на взривовете в Днепропетровск, като резултатите трябва да му бъдат докладвани не по-късно от 4 май.

Според службите за сигурност, засега е рано да се твърди, че става дума за терористични атаки. Властите призоваха всички да изчакат края на разследването без да се създава  излишно напрежение.

Междувременно украинското военно министерство взе решение да се засили охраната на военните обекти. Засилена е и охраната пред административните сгради и други ключови обществени места.
По улиците патрулират 700 полицаи. Създадени са допълнителни временни пунктове за оказване на помощ

При взривовете пострадаха 30 души, 22-ма от които са настанени за  болнично лечение. Четирима от ранените са в тежко състояние, а седем души със средни телесни повреди.