Премиерът Бойко Борисов или изпитва страх, или иска да прикрие неспособността на правителството да осъществи реален напредък по ключовия за България приоритет за присъединяване в еврозоната. Това заявяват от "Демократична България" в своя официална позиция по повод вчерашното изказване на министър-председателя, че страната ни няма да насилва влизането в чакалнята на еврозоната, докато няма "абсолютен консенсус".

Според тях това е изключително неубедителен аргумент.

Не влизаме в чакалнята на Еврозоната без консенсус, категоричен Борисов

Не влизаме в чакалнята на Еврозоната без консенсус, категоричен Борисов

Нямало държава с евро, която да е станала по-зле

Те подчертават, че през последните седмици у нас са обменени над 1 млрд. лева. С това безотговорно и непростимо изказване Борисов само ще засили паниката, за която друг виновен няма да има, категорични са от ДБ. Според тях тези действия са естествено продължение на руската хибридна атака спрямо еврото в България.

От "Демократична България" настояват още днес премиерът да внесе яснота какво точно е имал предвид с думите си и изтъкват, че пълен консенсус по тази тема е невъзможен.

"Значи ли това, че според Борисов никога няма да влезем в Банковия съюз?", питат те.

От ДБ подозират, че това обслужва интересите на "провалилите се на стрес тестовете банки, които имат проблеми с осигуряването на нужния им капитал преди влизането в ЕРМ2". 

Те са категорични, че в случая става въпрос не за липса на консенсус, а за липса на решителност и лидерство, както и за страх от реформи.

Проф. Стив Ханке: България ще последва Гърция, ако приеме еврото

Проф. Стив Ханке: България ще последва Гърция, ако приеме еврото

Съдебната ви система е корумпирана