"Докато няма абсолютен консенсус и увереност, няма да насилваме влизането в чакалнята на Еврозоната". В това увери премиерът Бойко Борисов по време на честването на 30-годишнината от основаването на КНСБ.

През 2019 г. 58 млрд. лв. е износът на България, рекорден за всички времена. Това означава, че всички са работили толкова добре, че изнасяме продукция повече отколкото внасяме. Безработицата е рекордно ниска, кредитните ни рейтинги са най-високи на Балканите, похвали се Борисов и запита кое не достига.

Проф. Стив Ханке: България ще последва Гърция, ако приеме еврото

Проф. Стив Ханке: България ще последва Гърция, ако приеме еврото

Съдебната ви система е корумпирана

По отношение на предстоящото влизане на България в Еврозоната Борисов заяви, че няма държава с евро, която да е по-зле или да е станала по-зле. В същото време обаче българският народ има притеснения. Притеснието на хората идвало не, че щели да се освободят 10 млрд. свободни пари, когато влезем в чакалнята на Еврозоната, а притеснението било от това да не се вдигнат цените, посочи премиерът.

Във връзка със Зелената сделка, Борисов посочи, че думата "Сделка" била негодна. Той увери, че в самата сделка няма срок и ролята на държавата като институции и парламентарни партии, да не стане пак да се нападат да се направи Зелен съвет. "Трябва да се спрем да се плашим със Зелената сделка и да имаме абсолютен консенсус", настоя министър-председателят.

Влизаме в чакалнята за еврозоната до средата на 2020 г.

Влизаме в чакалнята за еврозоната до средата на 2020 г.

Водещата институция в процеса е Европейската централна банка

По отношение на отложената Наредба Н-18, Борисов увери, че когато има абсолютен консенсус между работодателските и браншовите организации и Министерството на финансите, тогава ще бъде разгледана и да се каже каква ще бъде тя.

Бойко Борисов се похвали, че единствената държава, която се е справила с нелегалната миграция в Европа е България. "Имаме нулева миграция", похвали се министър-председателят с работата на граничарите и военните с перфектната им работа.