"Българската държава се отказва от половин милиард лева от името на народа. Тези пари отидоха в поредния кладенец, в който изтичат нашите пари". Това заяви съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов по повод концесията на летище София.

От летището Иванов и Ивайло Мирчев, водач на листата на коалицията в Бургас и трети в столичния 24 МИР, подчертаха, че компапнията концесионер на аерогарата SOF Connect, зад която стои Meridiam Eastern Europe Investments, печели търга, въпреки че не предлага най-добрата цена и инвестиции.

Мирчев посочи, че страната ни пренебрегва френски кандидат, който предлага два милиарда лева и дава концесията за милиард и 700 милиона лева, като за по-малко от месец процесът е задвижен и следва увеличение на таксите на пътниците между 60% и 90%. По думите му държавата подарява половин милиард лева на конкретна компания, като се отказва от събирането на концесионните такси за 10 години под предлог кризата с коронавируса.

ГЕРБ: Нова коалиция ДБ-БСП атакува сделката за летище София

ГЕРБ: Нова коалиция ДБ-БСП атакува сделката за летище София

Желязков ги пита, ако са следващото правителство, дали ще теглят дълг

"Това е класическа схема, зад която никой не знае кой стои. Появява се призрак и за него започват да работят всички институции и регулатори", отбеляза Иванов. Той бе категоричен, че "Демократична България" няма да позволи парите за българската икономика да отидат при неизвестни играчи на пазара.

Припомняме, по-рано днес социалистите запитаха защо правителството подарява милиони на концесионера на летище София.

От ГЕРБ обаче отрекоха обвиненията и нарекоха БСП и "Демократична България" нова коалиция, която в координирана акция като партизански набег,  с една и съща теза са атакували с некомпетентност елементи от сделката на летище на София.

БСП: Защо правителството подарява милиони на концесионера на летище София

БСП: Защо правителството подарява милиони на концесионера на летище София

Преди изборите и в разгара на коронавирус