"Демократична България" няма да подкрепи вота на недоверие. Това стана ясно от брифинга на Христо Иванов след срещата с ГЕРБ. Ние потвърждаваме нашата подкрепа за управлението, изтъкна той.

В този момент ДБ не виждали никаква алтернатива. Хвърлянето на страната в още по-голяма криза е безотговорно, категоричен бе Иванов. Те се отзовали на срещата с опозицията, защото тази политическа ситуация изисквала диалог. Считаме, че това е знак, че трябва да се търси диалог, подчерта още Христо Иванов. Целта на диалога трябвало да е по-голяма управляемост на страната. Ако вотът минел, никой не можел да каже какво идва, по думите му.

ГЕРБ днес внесоха вот на недорие към правителството Петков по финансовата политика на страната. Заявка че ще подкрепят вота вече дадоха от ДПС и "Възраждане".

С огромно удоволствие ДБ щели да подкрепят Никола Минчев да остане на поста председател на парламента. Припомняме, заради откритото заседание по темата РСМ от "Има такъв народ" обявиха, че ще искат оставката на председателя на НС Никола Минчев.