Стига егоизъм вдясно, време е да работим за общата кауза, обяснява Димитър Делчев, председател на "Движение България на гражданите" в личната си Фейсбук страница, по повод новата година. България В "новата" ни история "старите" лидери на десницата няколко пъти са проваляли общите цели заради егоизъм и тясно-партийни интереси.

"Последните парламентарни избори бяха "жълт картон" за разделителите на демократичната общност. Дошло е времето да се загърби егоизма и да се проведе честен разговор за партньорството вдясно. Погледът да се вдигне от пъпа, да се излезе от дребните егоцентрични схеми и негативната енергия вътре да се трансформира в позитивни резултати за България", коментира той.

"В обща кауза като тази да подредим държавата си справедливо, така че българите да искат да живеят, работят и отглеждат все повече деца в своята си родина, а не в чужда", допълва Делчев.  

"Повишаване на жизнения стандарт, чрез подкрепа на предприемачите, сигурност за хората, иновации за по-добро образование са неща, които реформаторската общност може да постигне заедно, но започвайки с най-големия проблем - посевместната корупция и поставяйки спазването на правилата над всичко останало", набелязва приоритетите си Делчев.

"Реформаторската общност в България е единственият резервоар за промяна в обществото ни. За разлика от ГЕРБаджийската, социалистическата и псевдо-патриотичната общност, в реформаторската преобладават хора, които не са в политиката, за да забогатеят от нея. Има демократи, които са готови да отстояват принципи и ценности, дори и това да им коства личния комфорт", пише още той.

Който в дясно сепарира, на избори умира, убедени в ДБГ

Който в дясно сепарира, на избори умира, убедени в ДБГ

Делчев иска надграждане на местните реформаторски коалиции

"Въпросът за лидера ще го има, но затова ми допада идеята за реформаторските общности за демокрация (РОД) - местните хора, които са най-близо до регионалните проблеми, сами да избират своя местен лидер и националното си ръководство - отдолу-нагоре. Формата на един бъдещ демократичен съюз трябва да се основава на справедливи правила и да зачита интересите на партньорите. Ако искаме да създадем нов модел на управление, то първо трябва да изоставим тарикатските игрички и да го приложим спрямо нас", категоричен е той.

"България влезе в ЕС, но 11 години по-късно заплатите продължават да са 3 пъти по-ниски от средните, а пенсиите жалки. Губим до 19 млрд. евро от корупция годишно, но според мнозинството всичко е точно... защото снощи ни сготви антикорупционен закон. Набързо приет за преди председателството на ЕС, той ще се вее като знаме над поредния провал в борбата с корупцията", обяснява Делчев.

"Реформите в здравеопазването, полицията, транспорта и съдебната система са просто имитация, прикривана ежедневно с евтини скандали. Докато големият скандал на 21ви век КТБ, бива замитан под килима", допълва той.

"А до тук ни доведоха изпуснатите възможности. Донякъде поради некадърност, но най-вече поради крадливост няколко министър-председатели от ГЕРБ, БСП и ДПС пропиляха повече златни възможности за България, отколкото камъни има по билото на Пирин", добавя председателят на ДБГ.

"Можем повече, можем много повече! Старият грабителски модел трябва да бъде заменен от нов начин на управление, наложен от нови хора, с ново мислене през 2018та", приключва своето обръщение Димитър Делчев.