С Реформаторски общности за демокрация (РОД) движение "България на гражданите" възражда дясното.

ДБГ дава мандат на местните си структури да започнат преговори с партии, коалиции, неправителствени и граждански организации за създаване на реформаторски общности за демокрация.

На местно ниво формацията ще оценява бюджетите на общините дали са реформаторски.

ДБГ даде на структурите си мандат за политически консултации по места

ДБГ даде на структурите си мандат за политически консултации по места

Обединенията ще се наричат Реформаторски общности за демокрация (РОД)

Партията също така се обновява, като в ръководството влизат нови лица, обяви председателят Димитър Делчев. Идеята е да се надградят идеите на ДБГ.

Формацията създава онлайн експертни групи. Към тях ще се включват експерти от страната и чужбина.

"Красотата на РОД е в това, че хората по места ще кажат с кого искат да се коалираме", убеден е Димитър Делчев.

Той вижда грешка в действията на "Да, България" и ДСБ - двете партии се обединявали, сепарирайки дясното. Подобен ход обслужва ГЕРБ. "Който в дясно сепарира, на избори умира", предупреди Делчев. Председателят на ДБГ призова да няма партийна завист.

ДСБ -Да, България тръгват заедно срещу "модела Борисов"

ДСБ -Да, България тръгват заедно срещу "модела Борисов"

Кристина Петкова е председател на женското ДСБ

Найден Зеленогорски смята, че по места вече съществува реформаторската общност за демокрация. Именно с тази общност са спечелени местните избори, а това било и добра основа за възраждането ѝ. "Сега е важно да чуем тези хора. Единствено, когато сме заедно, можем да се справим", изтъкна Зеленогорски.
Според него дясното трябва да си научи уроците от миналото. Затова и Зеленогорски призова останалите десни да се вслушат в своите кметове. "Деленето в дясно-център не е полезно занимание", обясни още той. 
"Успехът за дясното е там, където е преглътнато егото." Той се надява, че широко дясно обединение може да се бори за първо място и да спечели между 500 - 700 000 гласа.

"За някои политиката е шоу, което върви всеки ден в парламента", разкритикува още Зеленогорски. По думите му в момента държавниците се държат като Тодор Живков по време на перестройката - "дайте да се снишим, другари".
Едно разделение за последно ще закопае дясното и десните избиратели нямало да го простят. "Не можем да разиграваме хората като пионки", категорично допълни Зеленогорски. "На много генерали малко армия."

Шефът на ДБГ предупреди: Деленето на дясното обслужва ГЕРБ и БСП

Шефът на ДБГ предупреди: Деленето на дясното обслужва ГЕРБ и БСП

Бюджет 2018 показвал нежеланието за реформи

По темата за евентуалния вот на недоверие в 44-то Народно събрание от ДБГ са категорични, че в парламента има сделка за разпъване на чадър над корупцията.