"Управлението по "модела Борисов" е вредно за страната, то води до обезличаване на институциите, размиване на границите между властите, погазване на неприкосновеността на частната собственост и унищожаване на икономическата конкуренция". Това е записано в приетата от ДСБ резолюция след проведено национално съвещание, за която съобщи Атанас Атанасов - лидер на ДСБ. По думите му отговор на тези предизвикателства може да даде само истинското българско дясно.

Десните притеснени, че олигархията е движещата сила на прогреса

Десните притеснени, че олигархията е движещата сила на прогреса

Държавата функционира по механизъм - пари, власт, пари

От думите на ген. Атанасов стана ясно още, че се дава мандат на председателя за изграждане на широк, траен политически съюз, основан на двупартийното сътрудничество между ДСБ и движение "Да България", като основни изразители на опозиционно настроените избиратели в център-дясно. В този формат трябва да започне подготовка за съвместно явяване на избори за постигане на политическа промяна в страната.

Според ген. Атанасов има нужда от истинска опозиция и само истинска опозиция може да даде отговор на тези предизвикателства, защото днес имаме казионна опозиция в лицето на БСП. В ГЕРБ има тежко напрежение, защото всеки ден гърмят корупционни скандали.

Готвим коалиция за разбиване на "модела ГЕРБ", закани се Димитър Делчев в Хасково

Готвим коалиция за разбиване на "модела ГЕРБ", закани се Димитър Делчев в Хасково

"Циркът на национално ниво между опозиция и управляващи е имитация", смята лидерът на ДБГ

Лидерът на ДСБ напомни, че към края на годината ще има около 3 млрд.лв. излишъци.

"Ще бъдат разпределени 3 млрд.лв с ПМС за купуване на политическо влияние от страна на управляващите и в нарушение на бюджетната процедура, защото съгласно Конституцията, Парламентът е този , който трябва да управлява общите ни пари. Това е само един маркер как се управлява властта", добави Атанасов.

На пресконференцията стана ясно, че женският клуб на ДСБ има нов председател - Кристина Петкова. Тя заяви, че основните теми, по които ще се работи са гъвкави форми на майчинство, трудова заетост, кариерно ориентиране.

Шефът на ДБГ предупреди: Деленето на дясното обслужва ГЕРБ и БСП

Шефът на ДБГ предупреди: Деленето на дясното обслужва ГЕРБ и БСП

Бюджет 2018 показвал нежеланието за реформи

По думите на Петкова моделът "Борисов" не се е правил с кариерното ориентиране и затова основният акцент ще бъде там.

В заключение от ДСБ бяха категорични, че съюз ДСБ - "Да България" ще играе ролята на истинска опозиционен алтернатива.

Припомняме, според последното социологическо проучване на общественото мнение, направено от "Маркет линкс", през октомври месец, останалите извън парламента партии Да, България и ДСБ получават съответно 3.2 и 1.2% от общественото доверие, което с малко минава нужните 4% за влизане в Народното събрание.