Всяко делене на дясното е услуга за ГЕРБ и БСП, които единствени имат полза от такова. Това коментира Димитър Делчев, председател на "Движение България на гражданите" (ДБГ) по телевизия "България от еър".

"Обкалям страната и виждам какво се случва. Хората от СДС, "Да, България", ДСБ, БЗНС и гражданите искат обединение на десницата. Ако тръгваме да разбиваме монополола на ГЕРБ по места и да освободим България от корупционната зависимост, това няма да стане с ново разделение", категоричен беше Делчев.

Аз ще говоря с всеки, който иска да се бори за тази промяна, допълни председателят на ДБГ. Според него е необходим нов начин на мислене и честен разговор за партньорството и морала в дясно.

"Трябва много да се внимава с поставянето на условията от хора, които са били министри на Борисов", предупреди той.

По думите му, здравият разум щял да надделее над дребните лидерски претенции и заради желанието на хората по страната да работят заедно за разбиването на модела на ГЕРБ.

Делчев заяви, че Бюджет 2018 показвал нежеланието на правителството да извършва необходимите реформи. Административното увеличаване на залати няма да доведе до вдигане на доходите, а обратно.

Дълг от 1 млрд. лв. поема държавата според правителствения Бюджет 2018 г.

Дълг от 1 млрд. лв. поема държавата според правителствения Бюджет 2018 г.

Публикуваха държавния бюджет на страната за 2018 година