Десните се събраха на форум, за да преборят завладяната държава. Днес държавата се управлява по модела Борисов, заяви лидерът на ДСБ Атанас Атанасов.

Целта на този модел е еднолично управление, според него. Борисов страшно много обича европейските пари, но не обича европейските правила, категоричен бе той.

Борисов да иска вот на доверие, препоръча ДСБ

Борисов да иска вот на доверие, препоръча ДСБ

Атанас Атанасов установи фактическа политическа криза в страната

"Имаме фиктивно съществуване на разделение на властите", убеден е лидерът на тъмносините. На практика имаме единна и неделима власт, изтъкна Атанасов. Той критикува, че има видимо обезличаване на институциите.

На Борисов му трябвали безделници и той такива си ги е избрал, по думите на Атанасов. За целта е създадена партийна номенклатура, която е взета от агресивната посредственост, по мнението му. Те обслужвали държавата.

"Монополизират се основните отрасли на икономиката. Гръбнакът на демократичната държава е унищожен", убеден е лидерът на ДСБ.

Парите от обществените поръчки се раздават на приближените. Част от модела е контролираната корупция, корупцията е повсеместна днес, недоволен е Атанас Атанасов.

От студия и само с приказки ГЕРБ се борят с корупцията, възмущава се Свиленски

От студия и само с приказки ГЕРБ се борят с корупцията, възмущава се Свиленски

Счита, че ГЕРБ прави опит да затвори устата на хора, журналисти и депутати

Когато корупцията не се синхронизирала с държавата, идвал суджукът. Олигархията днес е движеща сила на прогреса, продължи с критиките тъмносиният водач. "Поддържа се репресивна машина за елиминиране на неудобните на властта. Ето това имаме на терен в България.", изтъкна Атанасов.

Този модел имал за цел присвояване на колкото се може повече пари. "Пари, власт, пари-това е механизмът, по който днес функционира държавата", заяви още лидерът на тъмносините.

Той настоя за възстановяване на правовата държава. Днес парламентът бил хомогенен, по мнението му. Там има казионна опозиция, която на всичкото отгоре е разцепена, убеден е Атанас Атанасов.

Той посочи, че десните трябвало да отлеят фундамента, за да поискат властта и да отвоюват държавата. Лидерът на "Да,България" Христо Иванов посочи на свой ред, че се създавало усещане за безалтернативност благодарение на пропагандната машина.

Европа ползва Борисов, но не вярва, че той бори корупцията, убеден Христо Иванов

Европа ползва Борисов, но не вярва, че той бори корупцията, убеден Христо Иванов

Половинчато е решението на Румен Радев за избора на председател на ВАС

У нас се е възцарило мълчание за борба с корупцията. Иванов е убеден, че от България може да се очаква повече. Икономически този модел не може да функционира дълго, смята той. Моделът обаче се радикализирал. Разпадането на модела може да доведе до неговата еволюция, притеснен е Христо Иванов.

Засилват се антидемократичните практики. Не спира инвестирането в пропагандата, смята той. Това водело до нарастващ страх в хората. Иванов иска премахване на този модел. Той настоява за директна конфронтация с модела на управление на държавата в момента. "Трябва да се конфронтираме с управлението на страха", обяви Иванов и поиска десницата да се подготвя за избори. Трябвало да се борят за предсрочни избори.