Мандат за политически консултации по места предоставиха от Националният съвет на "Движение България на гражданите" на своите местни структури, съобщиха от партията.

Така структурите могат да създават широки обединения по региони за предстоящите местни избори.

Шефът на ДБГ предупреди: Деленето на дясното обслужва ГЕРБ и БСП

Шефът на ДБГ предупреди: Деленето на дясното обслужва ГЕРБ и БСП

Бюджет 2018 показвал нежеланието за реформи

Обединенията ще се наричат Реформаторски общности за демокрация (РОД) за местните избори и в основата им ще бъдат партиите от реформаторската общност по места. Консултациите да се провеждат с местни коалиции, неправителствени организации, партии, активни на територията на дадената община, и активни в политическите дебати граждани.

"Общинските съветници и областните координатори на ДБГ бяха категорични, че разрушаването на монопола на ГЕРБ по места минава през широки обединения, надхвърлящи рамките на Реформаторския блок. Според тях трябва да се търси подкрепата на граждани, НПО и партии от дясно-център, но и с различен идеологически профил, доказали по места, че се противопоставят на корупционния модел, наложен на българските общини", се казва в съобщението от партията.

Новият шеф на ДБГ бори "модела Делян" с широка коалиция срещу ГЕРБ

Новият шеф на ДБГ бори "модела Делян" с широка коалиция срещу ГЕРБ

Този модел ни правел най-бедните и корумпираните в ЕС

По време на заседанието членовете на Националния съвет, в който участват ръководствата на местните структури на ДБГ, създадоха и Съвет за местни политики. Той ще подготви стратегията за местните избори.

Съветът беше оглавен от един от най-опитните общински съветници на партията адвокат Даниела Русева от Шумен.

Пред медии Димитър Делчев коментира, че от обединенията Реформаторски общности за демокрация (РОД) автоматично се изключват ГЕРБ, БСП, ДПС и "Атака".

Кои ще са политическите и граждански субекти в РОД по места, ще се реши след политическите консултации по общини, които Националният съвет даде мандат да започнат. Нашите структури настояват за широки обединения и са категорични, че не искат да подкрепят никакви сепаративни действия в дясното. Те са готови да изграждат широки фронтове по места, за да може да бъде разбит корупционния модел и феодализацията на общините.

Борисов обвини БСП, ДПС и "Воля" в национална безотговорност заради вота на недоверие

Борисов обвини БСП, ДПС и "Воля" в национална безотговорност заради вота на недоверие

"Защо избират такъв момент?"

Предстои членовете на Националния съвет на ДБГ да решат дали ще подкрепят първия искан вот на недоверие към кабинета "Борисов-3" - за корупцията.

Припомняме, от БСП, които са инициаторите на този вот, започнаха консултации с ДПС и с "Воля".