"Моделът Делян" може да бъде разбит с широка анти-ГЕРБ коалиция и първата стъпка са местните избори. Това коментира Димитър Делчев, председател на "Движение България на гражданите" (ДБГ) пред "България он еър".

"Този модел прави страната най-бедната и корумпирана в Европейския съюз. Той вади парите от джобовете на хората и ги слага при подбран елит", убеден е Делчев.

Димитър Делчев оглавява антиГЕРБ коалиция

Димитър Делчев оглавява антиГЕРБ коалиция

Войната между Борисов и Радев карала страната към политическа криза

По думите му, ГЕРБ управляват общините като свои феодални владения, като Хасково бил поредният симптом, преди това сме видели Септември, Суджукгейт в Добрич.

"Трябва да се противопоставим срещу модела и разширяването му", подчерта Делчев.

Неприемането на оставката на Добрев ще бъде поредното бламиране на председателя на ГЕРБ, който я прие, от депутатите му, коментира той.

Няма окончателно решение за оставката на Добрев, обяви Цветанов

Няма окончателно решение за оставката на Добрев, обяви Цветанов

Остро коментира действията на БСП и Елена Йончева

На въпрос за обединение на дясното, Делчев отговори, че първо трябвало да се проведе разговор за морала. Шансът за разбиването на модела е широка коалиция между партии, местни коалиции, граждански организации, но всички да оставят егото и чувството за превъзходство пред вратата, ако искаме да победим "модела Делян".

"Няма да участваме в никакви коалиции, чиято цел е само влизане в Народното събрание, а не промяна в управлението и реформи", категоричен беше той.

Според него разлика между БСП и ГЕРБ няма. Когато БСП управлява, те се възползвали от създадения в държавата модел. "Този, при който съдебната власт е опитомена и на практика не контролира изпълнителната такава, която пък безконтролно назначава и усвоява средства", каза Делчев.