Премиерът Бойко Борисов коментира, че "периодът явно не е подбран случайно" относно започващите през следващата седмица консултации между БСП, ДПС и "Воля" за първия вот на недоверие срещу правителството му.

БСП, ДПС и "Воля" разговарят за вот на недоверие

БСП, ДПС и "Воля" разговарят за вот на недоверие

15 млрд. лв. потъват в корупция годишно според сигнал до Нинова

"Вотът на недоверие е право на всяка една опозиция, но защо избират такъв момент? Ако сме национално отговорни, би трябвало да не го правят сега. Вот на недоверие се прави, за да мине, а не да правиш само парадиране, че правиш вот на недоверие. Ако допуснем, че целта им е да мине, това означава да се озовем без парламент по време на председателството на ЕС", посочи премиерът, цитиран от Нова телевизия. 

"В България имаме 2 хубави поговорки: "Крадецът казва "Дръжте крадеца" и "В ада на българския казан не е нужно да се слагат пазачи". Ние можем спокойно да се дърпаме сами надолу и 6 месеца, докато сме във фокуса на Европа, да се изговорят всички глупости, които на някого му дойдат на акъла", коментира още Борисов.

Цветанов очаква много неистини покрай вота на недоверие

Цветанов очаква много неистини покрай вота на недоверие

Вотът на недоверие е загуба на време

"Ние мислим да предложим да отпадне давността за приватизация и да се върнем в целия криминален преход на приватизация", каза още той.

"Може би давността за приватизация трябва да върви заедно с този вот на недоверие, защото над 30 милиарда са открадни по време на приватизацията в България и няма наказани", коментира премиерът.