Партиите на протеста ще направят правителство след изборите на 11 юли. Това заяви лидерът на председателят на Движение "България на гражданите" Димитър Делчев за "Денят ON AIR". Според него, "Изправи се! Мутри вън!" е агент на промяната, затова отново очакват добър резултат на предстоящите парламентарни избори.

Според него смяната на кадри по върховете на властта е нормално явление.

"Промяната идва с промяна и на политиката, и на хората. ГЕРБ имаха 12 години, за да инсталират своите калинки, не можем да очакваме промяна без калинките да бъдат разкарани. Ако ГЕРБ спечелят изборите, ще махнат тези, които са сега и ще си върнат старите. Служебното правителство има хора от целия спектър и всичко, което ги обединява, е желанието за промяната", допълни още той.

ДБГ отива на разговори с "Изправи се.БГ"

ДБГ отива на разговори с "Изправи се.БГ"

Според ДБГ, европейският главен прокурор трябва да разследва купуването на гласове в България

Ние вървим във възходящ ред. Хората разбират че денят може да започва без Борисов и Нинова. България е последна във всичко, но е първа по корупция. За да се промени това, трябва да се промени системата.", убеден е той.

Относно машинното гласуване, Делчев изрази опасенията си за саботаж.

"Според мен ще има опити за саботаж от секционни членове на ГЕРБ и ВМРО, с цел да се покаже, че тези избори не са били честни. Борисов не е доволен от резултата, който ще получи, а модернизацията е пътят напред", посочи той.

Димитър Делчев: Нито коалиция с БСП, нито флиртове с ДПС

Димитър Делчев: Нито коалиция с БСП, нито флиртове с ДПС

Гледа на ДБ и Слави Трифонов като партньори