ДБГ започва подготовка за изборите за ЕП чрез изграждане на предизборни щабове, както и процедура по издигането на кандидати за евродепутати по критерии, одобрени от Изпълнителния съвет на партията.

Партията на бившия еврокомисар Меглена Кунева остро критикува Бюджет 2019, тъй като той погазва волята на българите за машинно и електронно гласуване, което по закон трябва да се въведе на европейските избори. В бюджета не са предвидени средства за устройства за електронно дистанционно гласуване.

От ДБГ определиха държавния бюджет като вреден за страната ни, защото е по-скоро предизборен и трудноизпълним, предвид очакванията на обществото. Преразпределителната функция на бюджета се е увеличила, а това в никакъв случай не е десен класически бюджет, отчитат от партията. "ГЕРБ вече твърдо е една популистка партия, която управлява с националистите, които мислят повече за други държави", изрази мнение председателят на ДБГ.

ДБГ: Борисов се е вкопчил във властта като за последно

ДБГ: Борисов се е вкопчил във властта като за последно

БСП и ДПС не са опозиция, са съучастници на ГЕРБ

За поредна година правителството предвижда увеличаване и на данъчната тежест, разкритикуваха още от ДБГ. "Крайно време е българските правителства да бъдат лишени от разпределянето на бюджетни излишъци. Трябва да се въведе обективен механизъм за разпределяне на средствата, които да подкрепят някои общини", подчерта председателят Димитър Делчев.

Според зам.-председателя на ДБГ Найден Зеленогорски общините се нуждаят от 200 млн. лева, които включват 110 млн. лева за общински пътища, 29 млн. за социални проекти, както и 30 млн. за участие в европейски проекти.

Делчев коментира протестите в страната (на майките на деца с увреждания, на гражданите срещу цените на горивата и новия закон за вероизповеданията). Според него моделът на управление е неправилен. "Ние считаме, че единственото решение на този сбъркан модел е предсрочни парламентарни избори. Подготвяйки се с европейските избори, се готвим несъмнено и за предсрочни избори", категоричен бе Делчев.

 ДБГ: Борисов да поеме лично отговорност за 10-те години безпътица

ДБГ: Борисов да поеме лично отговорност за 10-те години безпътица

Оставките целят спадане на напрежението...

4 млн. лева са вложени в сектор Сигурност, който не е реформиран, а 1 млн. лева са предвидени за библиотечната дейност, коментира Виолета Донева от Изпълнителния съвет на партията. Тя изтъкна, че областта на науката и образованието в проектобюджета е подкрепена само с 6% увеличение.

"За нас България трябва да има силна традиционна десница, която може да бъде алтернативна на това управление", допълни той. БСП не може да бъде алтернатива, по думите му, тъй като партията насочена към пенсионерите. "Бюджетът трябва да е насочен към всички българи, а стандартът на живот трябва да бъде спешно завишен", посочи Делчев.

Зеленогорски апелира за финансова децентрализация, която да започне с отделянето на поне 20% данък от доходите на физическите лица.