Това корупционно управление води държавата към разруха, затова искаме оставката му. Това заяви в ефира на bTV председателят на "Движение България на гражданите" Димитър Делчев.

По думите му става ясно, че от ДБГ искат РБ да заеме ясна позиция относно исканата оставка на правителството. ДБГ още иска създаване на реформаторски общности по места, за да се противопоставят на феодалния модел на управление на общините.

ДБГ са готови да напуснат блока, ако исканията им не се подкрепят и изпълнят. Ако РБ действа по друг начин, ДБГ ще сметне, че блокът отказва да бъде алтернатива на управлението, заяви Делчев.

По думите му съществува червена линия в дясното пространство. Линията представлявала кой подкрепя "корупционното управление" и кой е против. ДБГ се обявяват категорично против. 7 РБ също решил да е в опозиция, но ДБГ не виждат опозиционни действия от колегите си.

За смяна на корупционния модел, подкрепян и от ГЕРБ, и от БСП, са нужни общи действия, категоричен е Делчев и добави, че всички политически групи ясно трябва да се позиционират.