На "Продължаваме промяната" им трябва още един глас, за да си осигурят 121 депутати. Това заяви пред БиТиВи бившият енергиен министър и настоящ депутат от ГЕРБ Делян Добрев.

ГЕРБ очаква още една колежка от "Възраждане" да се отцепи. Няма нито един народен представител от ГЕРБ, който ще се подаде на такава манипулация и купуване. Депутатите от ГЕРБ-СДС не се продават и няма да се продадат, увери Добрев.

По думите му всичко, което знаят депутатите на опозицията за купуване на депутати, е в сферата на слуховете. Няма логика да се подкрепи правителството с аргумент, че три банички и три айряна струват 10 лева, посочи Делян Добрев.

Борисов алармира: Купуват се депутати да се спънат в прага на НС

Борисов алармира: Купуват се депутати да се спънат в прага на НС

Хванали са се в столовете там и няма измъкване

Не са нужни кой знае какви доказателства, че се купуват депутати, заяви на свой ред Десислава Атанасова пред БНТ.

Според нея едно правителство и неговото оцеляване да е въпрос на дилърство в парламента, е "върхът на безобразието", което може да се случи в политическия живот.

"Като депутати сме поели ангажименти към избирателите и партиите и тези заявления по време на парламентарните избори, в момента не се изпълняват. Много е странно шест месеца да ни управлява правителство, което не показа никаква управленска програма. То падна заради провала във финансовата политика и да се издига кандидат за министър-председател - именно основният виновникът за този провал и тепърва да се представят управленски приоритети за шест месеца - това е недопустимо в българския политически живот и тотална загуба на доверие у избирателите", категорична бе депутатката от ГЕРБ.

Тя увери, че партията й не участва в разговори за купуване на депутати, но призна, че поне двама депутати от ГЕРБ са били търсен преди вота на недоверие. Сега депутати от ГЕРБ-СДС не били търсени.

Атанасова съобщи и че днес ГЕРБ-СДС и БСП ще внесат предложенията си за промените в Изборния кодекс.

Финансовото министерство отговаря на Борисов: Да, некадърност, безотговорност, ГЕРБ

Финансовото министерство отговаря на Борисов: Да, некадърност, безотговорност, ГЕРБ

Правителството на Борисов е подписало и гласувало 02. 2021 г.