От година и половина обясняваме, че от дерогацията печели само режимът в Кремъл. Това заяви от трибуната Делян Добрев в декларация от името на ПГ на ГЕРБ/СДС, която се позовава и на публикацията на "Политико".

Сметката я плаща българинът, по думите му. Това не е новина, изтъкна депутатът, който няколко пъти внася или е инициатор на предложения за предсрочно прекратяване на дерогацията.

Само с 6 месеца, в които "Лукойл" печели у нас, може да се финансира групировката "Вагнер" за една година, според него. Така сметката я плаща българинът, а в 12 европейски държави бензинът е по-евтин, отколкото в България. От началото на войната делът на руския петрол в Лукойл е 94%, а преди е бил около 50%, по думите на Делян Добрев. 15 милиона барела руски петрол сме купували преди войната, а след конфликта - 45 милиона барела.

Делян Добрев пита кой създаде схемата, по която "Лукойл" заобикаля санкциите. Депутатът заподозря, че Николай Денков заплашвал с оставка именно защото ГЕРБ искали да пипнат схемата за заобикаляне на тази схема. Според сметките на ГЕРБ 3 милиарда сме надплатили на режима в Русия.

Застанете на страната на доброто, призова Делян Добрев.

ЦИД: "Лукойл" заобикаля санкциите на ЕС, над 1 млрд. евро от горива са отишли в Кремъл

ЦИД: "Лукойл" заобикаля санкциите на ЕС, над 1 млрд. евро от горива са отишли в Кремъл

"Лукойл" се възползва от пробойна в текста на дерогацията