"Демократична България" ще се яви на изборите в този формат, обяви пред bTV Христо Иванов - съпредседателят на партията.

Припомняме, че днес стана ясно, че "Отровното трио", организатор на протестите срещу кабинета, е постигнало принципно споразумение с "Изправи се.бг" - гражданската платформа, за общо явяване на предстоящите парламентарни избори.

"Ние сме отворени към граждански формации, за да разширим подкрепата си, канили сме и "Отровното трио" в това число, но като цяло не предвиждаме никакви други обединения с други партийни коалиции", отбеляза Христо Иванов по повод споразумението на Триото с платформата на Мая Манолова.

По думите му в случая става дума за коалиция от партии, които имат своята история.

"Ние с други политически формации не водим преговори за общо явяване на изборите, заяви съпредседателят на "Демократична България".

Отровното трио и Манолова се договориха да оставят вратата отворена за другари с обща цел

Отровното трио и Манолова се договориха да оставят вратата отворена за другари с обща цел

Продължават разговорите с демократичните сили за общо явяване на изборите

Според него датата на изборите е изключително важна. "Дали изборният процес ще бъде подготвен и проведен по начин, който може да позволи на гражданите да упражнят адекватно право на глас? Няма ли да се окаже тази дата фактор да потисне изборната активност до нива от 30%, както видяхме в Румъния?", запита Иванов.

Той коментира и конференцията на ДПС, на която чрез видеоконферентна връзка говори турският президент Реджеп Ердоган.

"В момента, когато Ердоган е обект на европейски санкции, българският премиер не може да обясни защо Ердоган му е скъп приятел. България дава прекалено много възможности през корупционната зависимост, който свари, да се меси в националната ни сигурност", допълни още Христо Иванов.

Несправянето с кризата щяло да се отрази негативно на ГЕРБ на изборите

Несправянето с кризата щяло да се отрази негативно на ГЕРБ на изборите

По думите на доц. Даниел Смилов няма да има воля за промяна в начина на гласуване