"Отровното трио" продължава неофициалните разговори с демократичните сили и сдружения за предстоящите избори.

Те посочват, че основната им цел остава продължаването на протестите и свалянето от власт на правителството на Бойко Борисов.

От "Отровното трио" заявяват, че нараства готовността за взаимодействие по гарантиране на честността на изборите и осигуряването на независимо наблюдение, за да бъде опазено правото на българските гражданин да гласуват свободно.

Те посочват и че са направили крачка напред и относно желанието им за общо явяване на изборите, с цел прекратяване на настоящия режим на управление. Вече е постигнато принципно съгласие с гражданската платформа "Изправи се.БГ" и предстои подписване на споразумение.

Отровното трио, Манолова и Слави Трифонов заедно следят честността на изборите

Отровното трио, Манолова и Слави Трифонов заедно следят честността на изборите

Създават мрежа и правила за наблюдение

"Продължаваме упорито да търсим вариант, носещ политически израз на общия ни протест срещу системата. Затова ще продължим да работим за разбирателство и вратите ще останат отворени не само като предизборен модел, а като трайно желание за общи действия, които да поставят България обратно на основите на демокрацията, законността и модерното икономическо развитие", заявяват от Триото в официална позиция.

Припомняме, през октомври стана ясно, че "Отровното трио", гражданската платформа "Изправи се.БГ" и партията на Слави Трифонов правят мрежа за наблюдение на изборите.

Председателят на парламента Цвета Караянчева пък покани европейските институции да изпратят наблюдатели, които да проследят всички етапи от протичането на парламентарните избори у нас през 2021 г.

Отровното трио прави мрежа за честни избори

Отровното трио прави мрежа за честни избори

Кани на работна среща основните извънпарламентарни сили