Състоянието на премиера Бойко Борисов е добро. Това заяви вицепремиерът и военен министър Красимир Каракачанов, който присъства на откриването на военно учение на полигона в Корен, съобщава bTV.

Той посочи, че засега не се налага функциите на министър-председателя да се поемат от някой от вицепремиерите. Към момента нямало и нужда Борисов да бъде настанен в болница.

По думи на Каракачанов, ако се наложи, армията може да разгърне полеви болници, за които вече беше направена тренировка през пролетта.

Борисов е с коронавирус
Обновена

Борисов е с коронавирус

Той разкри, че е с общо неразположение, но по преценка на лекарите остава на домашно лечение

Той посочи, че ВМА е осигурила още едно отделение за лечение на пациенти с коронавирус.

Вицепремиерът увери, че са направени необходимите разчети и Българската армия ще окаже съдействие, ако такова й бъде поискано. 

Може да се наложи дълго време да живеем с пандемията, но това не означава, че армията ще прекрати своята подготовка и няма да изпълнява своите задължения, които са й вменени по Конституция, категоричен бе той по повод проведеното днес военно учение.

Припомняме, вчера премиерът Бойко Борисов обяви във Фейсбук, че е с коронавирус. Преди това РЗИ официално му свали карантината след два отрицателни PCR теста.

Инспекцията наложи карантина на всички близки контактни лица на зам.-министъра на регионалното развитие и благоустройство Николай Нанков след положителен тест за COVID-19.

Днес председателят на Центъра за защита на правата в здравеопазването д-р Стойчо Кацаров заяви, че столичната РЗИ е нарушила закона с отмяната на карантината на премиера. По-късно през деня стана ясно, че директорът на столичната РЗИ Данчо Пенчев е подал оставка.

Борисов се изолира, чака разпорежданията на РЗИ

Борисов се изолира, чака разпорежданията на РЗИ

За последно е бил контактен със зам.-министър Нанков преди 5 дни