Демократична България публикува декларация, озаглавена "Властта иска да спре протеста срещу АЕЦ Белене".

Повод за декларацията е отказ на СДВР за провеждането на национален протест против рестартирането на проекта АЕЦ "Белене", насрочен за утре, 22 май 2018 г., пред сградата на Министерски съвет.

Най-лошият сценарий за АЕЦ "Белене" е бездействието

Най-лошият сценарий за АЕЦ "Белене" е бездействието

Теменужка Петкова предлага опция с чужд инвеститор

От политическото обединение обясняват, че във връзка с провеждането на националния протест тази сутрин в СДВР е извикан представител на Демократична България. На срещата от столичната полицията заявили, че Демократична България трябва да промени деня, мястото или часа на протеста. Като аргумент от СДВР посочили, че по същото време е организиран друг протест - контрапротест в защита на проекта АЕЦ "Белене" от ПП АБВ.

Според новото дясно обединение заявката за протеста против рестарта на проекта е обявена в Столична община и публичното пространство в указаните от закона срокове.

Демократична България вижда в АЕЦ Белене рестарт на кражби и завой към Кремъл

Демократична България вижда в АЕЦ Белене рестарт на кражби и завой към Кремъл

Според тях, това е измама спрямо дясно-центристките избиратели и са в готовност за протестни действия

"Заявяваме, че СДВР няма никакво законно основание да иска промяната на мястото, часа и деня на събитието. Забрана за провеждането на протеста, може да бъде наложена само от кмета на Столична община, в 24 часов срок от уведомлението за провеждането му. Такава забрана няма", обясняват още от Демократична България.

Според партията властта се опитва да спре протеста, използвайки за това СДВР.

"Изплашеният Борисов очевидно се крие зад гърба на Румен Петков, когото изпраща да защити кражбата Белене", натъртват още десните. Според тях никъде в публичното пространство няма информация за протеста на АБВ в защита на "Белене".

В този контекст Демократична България заявява в декларацията си, че няма да позволят на "слугите на енергийната мафия - ГЕРБ, БСП и АБВ" да попречат на свободните граждани да изразят своето несъгласие с това милиарди левове да бъдат "излети в корупционния гьол "Белене" и в джобовете на сателитите на Путин."

Държавата няма да дава гаранции за АЕЦ "Белене", увери Томислав Дончев

Държавата няма да дава гаранции за АЕЦ "Белене", увери Томислав Дончев

ЕС няма полза от такъв остров с нерешени проблеми, заяви той за Западните Балкани

"Напомняме на Бойко Борисов, че годината е 2018 и с милиционерски и тоталитарни методи няма да наложи на свободните граждани поредния корупционен проект от руския енергиен шлем", допълват още от обединението.