Щадих ушите на българите да не изрека някоя глупост.
Тази равносметка на кампанията направи лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в ефира на bTV.

Не e нагрубил никого, смята той. Опитал се да поправи грешките от президентските избори - сега се включил в кампанията, включил и министрите в срещите с избирателите.

В началото кампанията ни тръгна вяло, каза Борисов. Нямало настроение в старта на предизборната кампания. Сега имало голямо настроение. Партията тръгна на битка за изборите. Надявам се да има добър резултат за нас, пожела си лидерът на ГЕРБ.

Демокрацията за нас е свято нещо, подчерта Бойко Борисов. За недовършените мандати той е на мнение, че не трябва да се инати заради властта. Коалицията беше сложна, припомни той.

Властта не е привилегия за нас. Ние строим, градим, обясни експремиерът. Оптимист е за след изборите, че може да се създаде по-стабилно управление.

В програмата на ГЕРБ няма обещания, всичко е на база изчисления. Повече пари за Ин витро процедурите гарантира партията му. Над 260 милиона лева за две години са дали герберите за пенсии.

"Заплати" за баби и дядовци, които гледат внуците си предлагат от партията.

Парите може да дойдат от еврофондовете. Живеем в ужасно тежко време с пламтящи конфликти, които могат да се отразят зле на България в близките дни и месеци, предупреди Борисов.

Къде заминаха червените пари, какво се случи с приватизацията, атакува той опонентите си в ляво. Той "захапа" социалистите с плана им за 8- милионна нация. Червените олигарси изхарчиха пенсиите през 90-те.

Борисов обеща увеличение на учителските заплати. Акцент сега за партията е образованието. Учителите са най-важното, категоричен бе той. Няма да има социални помощи за родители, които не пращат децата си на училище. Даваме огромни пари за здравеопазване, каза още лидерът на ГЕРБ.

3,5 милиарда лева се дават за здраве, а качеството не се подобрява. Има още какво да се направи за сектора. Много хора се опитват да правят далавери от негово име.

Бившият главен секретар и два пъти бивш премиер каза, че два пъти е обиран дома му в столичния квартал "Банкя". Единият път дори му упоили кучетата. Взели му телевизор, видео. Бойко Борисов съветва всеки, който е жертва на престъпление да сигнализира органите на реда.

За битовата престъпност по селата той отсече: " Ако бях главен секретар, нямаше да мръдна от тези села".

Не можа всичко да стане за една година-две, както искахме, призна Борисов. Сега проблемите са идентифицирани и той е готов да ги реши, ако пак получи властта. Огромни усилия трябвало да се положат за борбата с битовата престъпност. Не му било приятно да е премиер на най-корумпираната страна. "Беснея", призна експремиерът.

За скандала с Елена Йончева, той подчерта, че тя е нарушила добрия тон. "Чуждо не съм пипнал", - така Борисов обясни, че не е крадец. Само в 4-ти клас откъснал една слива.

Не е гледал вчерашното интервю на Корнелия Нинова.
"Що да се нервя", призна лидерът на ГЕРБ, според когото в последно време всички политици са пощурели.

Той сподели, че досега по празниците е изпращал SMS-и на Корнелия Нинова.
"Досега беше нормална", коментира експремиерът.

Борисов коментира и блокадата по българо-турската граница заради автобусите с гласоподаватели:

" Това е да носиш факли върху буре с барут", посочи той, като предупреди, че подобни действия са изключително опасни.

ДОСТ прекалиха, добави лидерът на ГЕРБ.

Борисов изрази и притеснение от поведението на турския президент.

"Не очаквам този конфликт да мине току така", каза Бойко Борисов.

Той очаква тежка реакция от страна на южната ни съседка заради блокадата на патриотите.

"Много ме е страх от напрежението между Турция и Европа и от ескалация на напрежението към България", сподели лидерът на ГЕРБ.

Той призова лидерите на патриотичните формации да са много внимателни.

По думите му, позицията ни към Турция е много твърда.

"Готов съм в името на стабилността да направя много компромиси", каза още той, като посочи, че трябва да сме единни, силни и сплотени.

"Никога не е било толкова опасно за България", допълни Борисов.

По думите му, "след вота политическите лидери трябва да са с акъла си".

Експремиерът увери, че категорично няма да управлява с БСП и ДПС. Готов е на разговори с патриотите, които според него трябва да влязат в управлението при следващо правителство на ГЕРБ. По отношение на Веселин Марешки той коментира, че няма какво да го сближи с него.

Политиката е тежък занаят, изтъкна Борисов.
По думите му, с политиката животът му е станал точно това, което не искал. Нямам свободно време, нямам личен живот, заяви още той.

Бойко Борисов обаче няма намерение да се отказва от ГЕРБ.
ЕРБ е мое дете. Карам и гледам какво сме създали..." - коментира той.

Себе си определя като милеещ за страната си човек.

В личен план сподели, че е готов да научи внучето на спорт и карате, а магнолиите в двора му вече цъфнали.