Българските граждани са изключително притеснени от покачващите се цени. Това мнение изрази пред БНТ депутатът Деница Сачева, социален министър в последното правителство на ГЕРБ. Тя увери, че предложенията на опозицията не се вкарват в дневния ред на парламента с процедурни хватки. От коментара й стана ясно, че ГЕРБ не се страхува да е в опозиция.

12 от ГЕРБ сложили подпис под жалбата на „Възраждане“ за зеления сертификат

12 от ГЕРБ сложили подпис под жалбата на „Възраждане“ за зеления сертификат

Костадин Ангелов: Против побългаряването му сме

Този бюджет стъпва върху грешна прогноза, категорична бе Сачева, а социалните плащания като дял са по-малко. Мерките, които сега се предлагали, са наследени от ГЕРБ и новото правителство не е измислило нищо ново. През миналата 2021 година 25% повече фирми са ликвидирани спрямо 2020.

На въпрос защо именно ГЕРБ настояват в момента за компенсации за цените на електроенергията за общини и манастири например, въпреки че точно по време на тяхното правителство те са минали на свободния пазар, Сачева обясни, че предишното редовно правителство е нямало избор освен да извади небитовите потребители на свободния пазар. В противен случай страната ни е била заплашена от евросанкции. В момента от ГЕРБ смятат обаче, че новата власт с обещаните проверки на АДФИ всъщност заплашва кметовете, които не се подчиняват на новата власт.

Като поредния балон тя определи заявката на управляващите за нулева корупция.

Опозицията няма да дестабилизира правителството, то само ще се дестабилизира, смята още Деница Сачева. По думите й властта не се справя със здравната криза.

ГЕРБ анализира дума по дума Кирил Петков за Плана

ГЕРБ анализира дума по дума Кирил Петков за Плана

Програмният период започна в началото на миналата година, тя изтече като нулева,