Деница Златева отказа поканата на лидера на ГЕРБ Бойко Борисов да участва в новото правителство, но обеща пълна подкрепа за европредседателството.

В профила си във Фейсбук Златева благодари за подкрепата и подчертава, че решението, което е взела, не е било никак лесно.

Тя смята, че предизвикателството да довърши започнатото през тези три месеца и България да бъде успешен председател на Съвета на ЕС е изключително висока оценка за нейната и на екипа й работа. Деница Златева е категорична, че нито един успех не е просто неин личен. За нея стоял млад и мотивиран екип, който е преодолял всички трудности през тези три месеца.

Деница Златева благодари за оценката, която е получила от ГЕРБ, БСП и ДПС и подчертава, че тя много задължава.

Борисов поискал от Нинова да му остави Деница Златева
Обновена

Борисов поискал от Нинова да му остави Деница Златева

Червената лидерка отказала

Златева обещава да продължи да помага на бъдещия екип по председателството, защото е убедена, че само с общи усилия можем да успеем. Деница Златева е категорична, че наследникът й може да разчита на пълната й подкрепа. По мнението й това е национално отговорната позиция по такъв важен за България приоритет.

Припомняме, че в петък лидерът на БСП Корнелия Нинова обяви, че е получила обаждане от Бойко Борисов с предложение Деница Златева да остане в правителството на ГЕРБ и Обединените патриоти. Нинова отказала.