Продължаваме преговори за Шенген. Това заяви пред БиТиВи премиерът Николай Денков за австрийското предложение. Не сме получавали оферта да влезем в Шенген срещу приемът на повече мигранти, стана ясно от думите му. Ние сме отворени за по-голямо присъствие на Фронтекс, смята той. От по-силния граничен контрол печели България, печели и Европа, категоричен бе акад. Денков.

Не трябва да допускаме фиктивна продажба на Лукойл, смята още премиерът. Проучва се дали не е необходимо допълнително извънредно законодателство за защита на интересите ни , свързани с Лукойл.

Не е сключвана сделка за дерогацията, подчерта Денков. Разумът надделя, изтъкна той. ГЕРБ и ДПС действат като една партия, заяви още премиерът.

Държавата да не е равнодушна към продажбата на Нефтохима, иска Теменужка Петкова

Държавата да не е равнодушна към продажбата на Нефтохима, иска Теменужка Петкова

Интерконекторът със Сърбия бил благодарение на Бойко Борисов

Доста е постигнато за 6 месеца, по мнението му. Стабилизирана е икономиката и инфлацията, а и доходите растат. Няма договорени правила за смените в регулаторите, подчерта той. Подкрепям министрите в техните правомощия, заяви Денков и посочи, че министърът може да смени директор на болница, а министърът се сменя от НС.

Според него в демокрацията не може да се разпорежда като баш баканин. "Имам някакви притеснения за Конституцията," призна Денков, но подкрепял измененията за съдебната реформа.

Бюджетът за 2023 е в много добро състояние, по думите на премиера. Следващият бюджет трябва да бъде планиран по правилния начин , е мнението му. Едни от най-добрите министри са най-често атакуваните, така той отговори за смяната на министри при ротацията.

Денков намекна, че може и да иска оставката на здравния министър

Денков намекна, че може и да иска оставката на здравния министър

Премиерът чака докладите на АДФИ и прокуратурата